Monday, November 23, 2009

DØDSVEIEN!

Når jentene tok turen til solfylte Chile, benyttet guttene seg av muligheten til å sykle den beryktede "dødsveien". Allerede i 7 draget ble vi (RK, Thors, Håkon, Olav, Fredrik) hentet og fraktet til en restaurant i nærheten hvor det ble servert en nydelig frokost. Deretter gikk turen opp til 4700 meters høyde, hvor sykkelturen skulle starte fra. Der var det både snø og iskaldt.
Gutta satte igang, og holdt et enormt tempo ned første asfalterte parti, noe de nesten var nødt til på grunn av guidens store fart. For tilskuerne rundt må dette ha sett ut som en avslutningsetappe på Tour de France.
Litt senere syklet vi ned en lang fjellvei, den såkalte "dødsveien", nå i litt roligere tempo. Veien levde godt opp til sitt gode navn, for veien var til tider veldig smal.
Vi tok oss noen gode pauser underveis til å nyte den vakre naturen. Fossefall, fjell, jungel, og enorme høyder var noe av det som skuet vårt øye.
Ca. 4 timer etter at vi startet turen, var vi i mål på ca. 1000 meters høyde. Der ble vi kjørt til et hotell , hvor vi måtte kaste oss i bassenget på grunn av varmen. Utrolig kul opplevelse å sykle fra kalde 4700 m.o.h ned til 1000 m.o.h hvor det stekte, på under 4 timer!
Når vi kom hjem på kvelden var vi enige om at vi hadde hatt det utrolig spennende og morsomt, og hatt en tur vi aldri kommer til å glemme!

No comments:

Post a Comment