Wednesday, December 2, 2009

Machu Picchu

Da var det nok en gang tid for tur for reiseglade Kåffafolk. Denne gangen var det kun en 12 lang timers busstur til nabolandet Peru og Cusco. Jada, bussturer er vi sinnsykt glade i, men denne bussturen gikk faktisk veldig bra takket være en sinnsykt digg buss!
Vi kom fram til Cusco på kvelden, og de som var syke gikk å la seg, mens de som enda var ved godt mot å hørte magen rumle gikk og fikk seg en matbit. Hvorhen sa du? Og joda, Mc'ern!!! Hvorfor spise annet enn burger, når man har Mc Donalds? Kan jo enkelte spørre seg..
Peruanske folk mener at morgenstund har gull i munn, så vi sto opp 03.00, for deretter å sette kursen mot et av verdens syv underverker. Etter busstur, togtur, sjokoladefrokost og busstur var vi framme ved Machu Picchu. Vi kom tidlig, så vi fikk følelsen av morgen. Følelsen der verden har stått stille i nattens mørke, for så å våkne til live igjen tidlig om morgen. Nytt liv er en god følelse! Jeg tror alle på temaet skjønner hvorfor Machu Picchu er et av verdens syv underverker. Omgitt av to store fjell på byens egen fjellkjede, stuper det ned mot daler på begge sider av byen. Byen er omringet med fjell på alle kanter, alle i temmelig store størrelser. Det var tett vegitasjon, så fjellene var grønne og gjorde synet vi så, til kanskje et av de mest fantastiske vi har sett. Noen fjelltopper var dekket av skyer, som etter hvert lettet litt, men som kom også tilbake.

Siden det ikke er Hanna som skriver dette blogginnlegget blir det lite med tall, men Machu Picchu er hvertfall en gammel inkalandsby, der folk levde for ca 300 år siden. (Håper jeg ikke driter meg ut på det ene tallet jeg skriver...) Byens grunnmurer står der meget godt bevart den dag i dag. Vi hadde en fantastisk omvisning, og jeg tipper alle satt igjen med et utrolig imponerende inntrykk av hva tidligere genreasjoner har utrettet uten moderne, teknologiske hjelpemidler. Også tanken om hva har egentlig vi, vi som lever i dag, å se tilbake på om 300 år?

Lørdagen var det på tide og utforske byen Cusco. En hyggelig by, som tydelig er vant med turister. Man ble spurt om noe hele tiden, konstant! Postkort, mat, malerier, regnponsjoer, manikyrer, smykker etc. Til slutt bestemte Hanna og Sofie seg for å lage svarsang:

"No, no, no, no queremos, por favor."
Tekst: Hanna Hovdenes og Sofie F. Arnevåg.
Melodi: ukjent

Da måtte selv selgerne trekke på smilebåndet og gå. En historie som er hvert å fortelle når det gjelder tyveri er faktisk fra byen Cusco. Vi har vært utrolig heldige så langt med tanke på tyveri, svindling - typiske turistbekymringer. Men i Cusco fikk RK sitt første møte med tyveri: En liten, veldig søt gutt kom opp til han og spurte om han ville kjøpe en blomsterbukett for 1 sol, (2kr). Blomstene var vel egentlig visne strå, men RK så et stort potensiale i denne blomsterbuketten. Han gav gutten 1 sol, og i det gutten hadde fått mynten, snudde han seg og gikk. Helt rolig, helt avslappet bortover fortauet. Som om det var det mest naturlige i hele verden.. =)

Jentene gjorde det de kan best: shopping og cafebesøk.
Gutta plagierte jentene med shopping og cafebesøk, men for å beholde verdigheten som mann, ble det selvsagt noen runder med biljard! Bra gutta!

Dagen i Coscu endte på nattbuss til Puno, der Sivøyene stod for tur. Vi ankom Puno 04.30, omvisning på Sivøyene var ikke før 08.30. Dette resulterte i hjemreise for 7 av 10. De mest eventyrlystne ble igjen (er det tilfeldig at det var Huanya Potosi-gjengen da??) og fikk en fin dag på Titicacasjøen og fikk også sett hvordan mennesker faktisk bor på øyer av siv.

Etter endt tur kan vi krysse av første av i alt syv underverker på lista. Neste blir Jesusstatusen i Rio!

No comments:

Post a Comment